02.09.22 DENNÍ STACIONÁŘ GALAXIE CENTRUM POMOCI UVÍTAL VEŘEJNOST NA ZAHRADNÍ SLAVNOSTI.

Na zahradě karvinského denního stacionáře Galaxie centrum pomoci se konal 4. ročník velké slavnosti na podporu zdravotně znevýhodněných osob, tentokrát s názvem Galaxie v pohybu.

Pozváni byli nejen rodinní příslušníci a hosté z jiných stacionářů, ale i lidé žijící na blízkém sídlišti. Návštěvníci si užili skvělý program i připravené občerstvení. A byla to jízda! Tradiční vystoupení klientů pod názvem Granda Banda Galaxie odstartovalo zahradní slavnost a příjemně pobavilo všechny přítomné. Workshopy na každém rohu. Kdo chtěl, tvořil výrobky z kartonu s Bárou, z přírodnin se Zdeňkou. Centrum pohybu připravilo tvoření s dětmi a rodinnou jógu. V programu nechyběla parádní podívaná vzdušné akrobacie Cirkusu bez šapitó, skvělý Draculino, ukázka dravých ptáků sokolníka Coppenolle. A nebyla by to Galaxie v pohybu, kdyby chyběl sport – Combi sport aréna, zábavné sportování My Hobby Horse, jízdy na ponících, ukázka brazilského Jiu-Jitsu CSC Karviná.

Přítomné zaujala prezentace dobrovolných hasičů z Karviné-Ráje, prakiáda Civilní ochrany, karvinských Junáků, Městské policie Karviná, společnosti Areval, která zaměstnává osoby se zdravotním postižením a info stánku Adra. Odměny pro děti v podobě textilních hraček dodala Věznice Karviná.

Jak jsou na tom se svými poznávacími funkcemi si mohli účastníci vyzkoušet při testu demence pod záštitou zdravotních sester z Domova Alzheimer Darkov. Na své si přišli milovníci dobré kávy a zmrzliny od Mental Café nebo karvinských Gofrů, všechny bavilo opékání párků nad ohněm nebo výroba cukrové vaty. Chutné občerstvení nabídla Farma domů – Zdravé obědy Karviná. Zahradní slavnost umocnil skvělým hraním DJ Iniciativy Dokořán.

Poděkování patří partnerům Nadaci OKD a statutárnímu městu Karviná a dárcům, díky kterým se tradiční akce mohla opět konat.

Atmosféru této tradiční akce uvidíte ve fotoreportáži ZDE.

© 2018 GALAXIE CENTRUM POMOCI
created by WIETO IT